FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru osnovana nova politička stranka - HDZ 1990.

VUKOVAR,14. siječnja 2005. (Hina) - U Domu hrvatskih branitelja uVukovaru večeras je održana osnivačka skupština nove političke stranke- HDZ-a 1990., za predsjednika koje je izabran Danijel Rehak,predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskihlogora.
VUKOVAR,14. siječnja 2005. (Hina) - U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru večeras je održana osnivačka skupština nove političke stranke - HDZ-a 1990., za predsjednika koje je izabran Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

"Osnivanjem HDZ-a 1990. želimo poručiti javnosti kako se ne slažemo s politikom koju u Vukovaru provodi sadašnja politička lokalna vlast koja do sada ništa nije učinila za obična čovjeka", rekao je Rehak i dodao da stranka za sada ima 150 članova.

"Vukovar je zaslužio puno više od onoga što danas ima. Postali smo grad umirovljenika i strave i užasa", ocijenio je Rehak te dodao kako između "vukovarskog HDZ-a 1990. i vukovarskog HDZ-a postoji velika razlika".

"Oko 90 posto naših članova bili su 1991. hrvatski branitelji, neki od nas su i osnivači HDZ-a, ali svima nama, udruženima u HDZ 1990., zajedničko je što želimo građanima Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije pružiti političku alternativu sadašnjoj", izjavio je novinarima Rehak.

Po njegovim riječima HDZ 1990. u prvom će redu djelovati na vukovarskom području, a već se sprema i za izlazak na lokalne izbore u proljeće ove godine.

Osim predsjednika na izbornoj skupštini HDZ-a 1990. izabrana su i ostala stranačka tijela.

(Hina) xždra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙