FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TORONTO - Bivši direktor kanadskog Ureda za mjeriteljstvo Donald Billing, kojemu je hobi skupljanje kartica hokejaških igrača, optužen je za prijevaru. Policija je utvrdila da je zlorabio vladinu kreditnu karticu, odnosno da je pod izlikom nabave uredskog materijala kupovao kartice hokejaških zvijezda na što je potrošio čak 185 tisuća kanadskih dolara. "Zbog njega smo morali suziti broj ljudi koji se smiju koristiti vladinim kreditnim karticama i pojačali smo nadzor", izjavila je glasnogovornica Ureda za mjeriteljstvo Christiane Fox. Interna istraga protiv Billinga pokrenuta je još 2003., a u siječnju prošle godine najurili su ga iz službe. Optužnica koja ga tereti za prijevaru podignuta je tek nedavno.

BERLIN - Akciji pomoći žrtvama tsunamija u južnoj Aziji, gdje je u velikim plimnim valovima živote izgubilo više od 175.000 ljudi, odlučila se priključiti i vlasnica bordela u Dortmundu. Vlasnica javne kuće Mercedes Mueller kaže da je posjet njenom bordelu humana gesta, jer od 39 dolara, koliko se plaća posjet bordelu, pet eura ide na račun za pomoć žrtvama tsunamija. Bordel je do sada prikupio 1.300 eura, a akcija još traje. "Kada sam vidjela tu strašnu tragediju znala sam da moram nešto učiniti kako bih pomogla unesrećenim ljudima. Ne vidim zašto bi nama netko uskratio mogućnost da pomažemo, mi na to imamo pravo kao i bilo koja druga djelatnost. Svi mi imamo srce i vjerujem da svima možemo biti primjer", kazala je Mercedes Mueller, napominjući da su se akciji pomoći s velikim entuzijazmom odazvali i klijenti i prostitutke.

WASHINGTON - Na američkom Vrhovnom sudu našao se zanimljiv slučaj u kojem muž i žena tuže središnju obavještajnu agenciju CIA-u. Oni od CIA-e traže da im plaća doživotnu rentu zbog špijuniranja u korist SAD-a tijekom godina hladnog rata. Supružnici dolaze iz jedne zemlje bivšeg Varšavskog pakta. Tužba je stigla do Vrhovnog suda nakon što su joj zeleno svijetlo u sudskom postupku dale niže sudske instance. Državni odvjetnik, koji zastupa CIA-u, traži da tužba bude odbačena, te se poziva na odluku Vrhovnog suda iz 1875., koja onemogućuje podizanje sudskih tužbi ako nekome nije isplaćen novac obećan za špijuniranje. "Kad ulazite u aktivnosti kao što je špijuniranje, morate biti svjesni da ne uživate zakonsku zaštitu. Tako je još od Nathana Halea kojeg su Britanci pogubili tijekom Rata za nezavisnost zbog špijuniranja", ističe glavni državni odvjetnik Paul Clement.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙