FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Špijuni tuže CIA-u

WASHINGTON, 18. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Na američkom Vrhovnomsudu našao se zanimljiv slučaj u kojem muž i žena tuže središnjuobavještajnu agenciju CIA-u. Oni od CIA-e traže da im plaća doživotnurentu zbog špijuniranja u korist SAD-a tijekom godina hladnog rata.
WASHINGTON, 18. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Na američkom Vrhovnom sudu našao se zanimljiv slučaj u kojem muž i žena tuže središnju obavještajnu agenciju CIA-u. Oni od CIA-e traže da im plaća doživotnu rentu zbog špijuniranja u korist SAD-a tijekom godina hladnog rata.

Supružnici, koji nisu indentificirani pravim imenima, dolaze iz jedne zemlje bivšeg Varšavskog pakta. Tužba je došla do Vrhovnog suda nakon što su sudskom postupku zeleno svijetlo dale niže sudske instance.

Državni odvjetnik, koji zastupa CIA-u, traži da tužba bude odbačena, te se poziva na odluku Vrhovnog suda iz 1875., koja onemogućuje podizanje sudskih tužbi zbog toga što nekome nije isplaćen novac obećan za špijuniranje.

"Kad ulazite u takve aktivnosti kao što je špijuniranje morate biti svjesni da ne uživate nikakvu zakonsku zaštitu. Tako je još od Nathana Halea, kojeg su zbog špijuniranja pogubili Britanci tijekom Rata za nezavisnost", ističe glavni državni odvjetnik Paul Clement.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙