FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: tužba ASH protiv ministra nije utemeljena

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - U MUP-u su danas kao potpunoneutemeljenom ocijenili tužbu Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH)protiv ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića, zbog zabraneodržavanja prosvjeda na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, 12.siječnja.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - U MUP-u su danas kao potpuno neutemeljenom ocijenili tužbu Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) protiv ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića, zbog zabrane održavanja prosvjeda na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, 12. siječnja.

ASH je protiv Mlinarića podnio tužbu Upravnom sudu, tvrdeći da je ministar nezakonito zabranio prosvjeda neposredno prije njegovog održavanja, iako su imali sve dozvole.

Odbacivši te tvrdnje, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je Hini da ASH-a kao organizator skupa nije imao suglasnost nadležnog gradskog ureda.

S obzirom da su organizatori putem medija najavljivali i do deset tisuća sudionika, zagrebačka policija ih je upozorila da moraju dobiti suglasnost od nadležnog gradskog ureda za promet. Oni do 24 sata uoči skupa suglasnost nisu predočili, pa im je u ponedjeljak, 11. siječnja, uručeno rješenje o zabrani skupa, kazao je Mehun. Dodao je da je policija organizatoru potom predložila da skup održi na Trgu Francuske Republike, koji je gradska vlast i predvidjela za održavanje većih skupova.

ASH na to nije pristao već je, unatoč policijskoj zabrani, na Trgu žrtava fašizma održao 15-minutni prosvjed. Na skupu se okupilo oko tisuću umirovljenika koji su tražili povrat mirovina prema odluci Ustavnog suda.

"Iz svega je vidljivo da je MUP postupio po Zakonu o javnom okupljanju i drugim propisima", zaključio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙