FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASH podnio tužbu protiv ministra Mlinarića

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatske(ASH) priopćila je danas da je protiv ministra unutarnjih poslovaMarijana Mlinarića podnijela tužbu Upravnom sudu, tvrdeći da im je nezakonito zabranio održavanje prosvjeda na Trgu žrtava fašizma.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) priopćila je danas da je protiv ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića podnijela tužbu Upravnom sudu, tvrdeći da im je nezakonito zabranio održavanje prosvjeda na Trgu žrtava fašizma.

Unatoč policijskoj zabrani, u srijedu, 12. siječnja, ipak je održan prosvjed oko 1.000 umirovljenika, no nakon 15 minuta predsjednik ASH-a Zlatko Klarić pozvao ih je da se mirno raziđu.

Klarić tvrdi da je MUP zabranio skup neposredno prije održavanja, unatoč svim dozvolama i najavi okupljanja od prije 15 dana.

"Time je učinjen veliki udar na hrvatski pravni sustav i demokraciju, posebice u vrijeme kad Hrvatska ulazi u Europsku uniju", kaže se u ASH-ovu priopćenju.

Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu da je prosvjedni skup umirovljenika zabranjen jer organizator nije dobio suglasnost Gradskog ureda za cestovni promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙