FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bosnalijek povećao izvoz na godišnjoj razini za 70 posto

BEČ, 17. siječnja 2005. (Hina/APA) - Tvornica lijekova Bosnalijek čijesu dionice izlistane na sarajevskoj burzi, povećala je u 2004. prometza jednu petinu u odnosu na prošlu godinu na ukupno 36,8 milijunaeura, ostvarivši bruto dobit od 3,83 milijuna eura, izjavio je izvršnidirektor Edin Arslanagić za bosansko-hercegovačku novinsku agencijuFena.
BEČ, 17. siječnja 2005. (Hina/APA) - Tvornica lijekova Bosnalijek čije su dionice izlistane na sarajevskoj burzi, povećala je u 2004. promet za jednu petinu u odnosu na prošlu godinu na ukupno 36,8 milijuna eura, ostvarivši bruto dobit od 3,83 milijuna eura, izjavio je izvršni direktor Edin Arslanagić za bosansko-hercegovačku novinsku agenciju Fena.

"Najveći smo uspjeh zabilježili u izvozu, što i jest naš strateški cilj. U odnosu na 2003. povećali smo izvoz za 70 posto, čime on čini oko 13 posto ukupnih prihoda", ističe Arslanagić.

Bosnalijek trenutno izvozi svoje proizvode u 12 zemalja a prošle je godine izbacio na tržište 13 novih lijekova i novo dezinfekcijsko sredstvo, dokončavši u inozemstvu 78 postupaka za registraciju svojih proizvoda.

Ove godine taj bosanskohercegovački proizvođač lijekova namjerava na tržište izbaciti 21 novi proizvod i povećati promet za 10 posto. Tvrtka namjerava za nove projekte izdvojiti 15,3 milijuna eura i očekuje snažan porast prometa u izvozu od 30 posto. Bosnalijek trenutno zapošljava 505 radnika a namjerava ih ove godine zaposliti još 30, ističe Arslanagić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙