FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Nepotizam u vrhu RS - tisak

BANJA LUKA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike SrpskeDragan Čavić i mandatar buduće vlade RS Pero Bukejlović u rodbinskimsu vezama, prenose banjalučke Nezavisne novine od petka rezultatesvojeg istraživanja.
BANJA LUKA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić i mandatar buduće vlade RS Pero Bukejlović u rodbinskim su vezama, prenose banjalučke Nezavisne novine od petka rezultate svojeg istraživanja.

Naime, bake dvojice dužnosnika rođene su sestre iz istoga sela kod Doboja, što je utvrđeno pregledom matičnih knjiga, a potvrđeno i izjavama mještana.

Predstavnici oporbenih stranaka u RS ovo ocjenjuju kao nepotizam i vjeruju kako će taj detalj utjecati na zastupnike u Parlamentu RS od kojih predsjednik Čavić očekuje da podupru prijedlog za sastav Vlade inače kontroverznog mandatara Bukejlovića.

"Ovakve stvari su nedopustive i ovo što se dešava pokazuje da su prijevremeni izbori neminovni", izjavio je lider Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i naglasio da se "ovakve sramne pojave u društvu ne bi smjele dešavati".

"Rođačke veze su pogubna pojava u društvu, koja se mora spriječiti, a upravo to predstavlja imenovanje Pere Bukejlovića", ističe potpredsjednik Socijalističke partije RS Tihomir Gligorić.

Pero Bukejlović bio je ministar industrije i tehnologije u vladi Mladena Ivanića, a smijenjen je s mjesta predstavnika državnog kapitala u Javnom poduzeću Željeznice Republike Srpske. On je također sudionik afere u Rafineriji ulja «Modriča» kada su ga radnici, zbog lobiranja da kao predstavnik državnog kapitala bude imenovan generalnim direktorom, izbacili iz kruga Rafinerije. Za Bukejlovićeva mandata zabilježeni su ogroman porast nezaposlenosti i do danas nerasvijetljene privatizacije državnih industrijskih poduzeća.

Predsjednik RS Dragan Čavić imenovao je 8. siječnja Bukejlovića mandatarom buduće vlade RS, nakon što je premijer Dragan Mikerević 17. prosinca prošle godine podnio neopozivu ostavku na ovu dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙