FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzul Maričić odbacuje Mikšićeve optužbe

MOSTAR, , 4. siječnja 2005. (Hina) - Generalni konzul RepublikeHrvatske u Mostaru Ratko Maričić odbacio je optužbe neovisnogpredsjedničkog kandidata Borisa Mikšića da su izborni rezultati uHercegovini, posebice u Mostaru, preinačeni zbog čega je on navodnoeliminiran iz drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske.
MOSTAR, , 4. siječnja 2005. (Hina) - Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić odbacio je optužbe neovisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića da su izborni rezultati u Hercegovini, posebice u Mostaru, preinačeni zbog čega je on navodno eliminiran iz drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Konzul Maričić je izjavio za Hinu da u konzulatu nije bilo nikakvih izmjena rezultata nakon izbora za predsjednika Republike Hrvatske održanih u nedjelju, 2. siječnja ove godine.

"Birački odbori na 22 birališta u Hercegovini su nakon prebrojavanja glasačkih listića izborne rezultate telefaxom najprije proslijedili Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu. Nakon toga o rezultatima izbora obaviješten je i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru, ali konzulat o rezultatima nije izvješćivao Državne izborno povjerenstvo u Zagrebu", objasnio je Maričić i dodao da je Generalni konzulat u Mostaru pružao samo tehničku potporu izborima.

Lokalni mediji prenijeli su u utorak navečer poziv iz Mikšićevog izbornog stožera na miran prosvjed u petak 7. siječnja navečer zbog, kako je navedeno, nepravilnosti prilikom prebrojavanja glasova u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙