FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 9. siječnja 2005.(Hina) -

SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader potvrdio je jučer da se u petak navečer sastao s ministrom zdravstva Andrijom Hebrangom, ali je napomenuo da se nisu dogovorili o njegovu odlasku s dužnosti, nego da su se složili da zasad taj posao obavlja državni tajnik. "Ministar Hebrang nastavlja liječenje u Zagrebu i može komunicirati i davati savjete telefonom", rekao je Sanader jučer u Splitu. "Kao predsjednik Vlade iznimno cijenim činjenicu da je pred hrvatsku javnost izišao s vrlo jasnom dijagnozom i liječničkim nalazima," rekao je Sanader.

MOSTAR - Predsjednički kandidat i aktualni hrvatski predsjednik Stipe Mesić rekao je sinoć za mostarski Radio Herceg-Bosnu da Republika Hrvatska mora pomoći bosanskohercegovačkim Hrvatima da ostvare ravnopravnost s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini, poručujući istodobno da oni "svoju sreću" trebaju tražiti u BiH. Rekao je da on izbornu kampanju neće voditi u BiH te ocijenio da bi za njega mogli glasovati europski opredijeljeni Hrvati i drugi građani BiH s hrvatskim državljanstvom. Pri tome je zamjerio aktualnoj HDZ-ovoj Vladi što, kako je rekao, većim izdvajanjem novca iz hrvatskog proračuna prikuplja birače iz Bosne i Hercegovine.

PLOČE - Stotinjak ribara jučer je u Pločama potpisalo peticiju prosvjedujući protiv Pravilnika o posebnim staništima riba i drugih morskih organizama, te regulaciji ribolova u Neretvanskom kanalu. Ribari smatraju da im pravilnik o zaštićenoj zoni od rta Višnjice do rta Osika, u Neretvanskom kanalu, onemogućava ribolov tradicionalnim alatom u priobalnom području, te da istodobno ide na ruku koćama koje mrežama uništavaju ribolovno područje. To nije samo pravilnik protiv ribarenja, nego i protiv tradicije i načina života Neretvana, stajalište je ribara, koji su odlučni učiniti sve što je zakonom dopušteno kako bi se taj pravilnik promijenio.

ŠIBENIK - Ovog će vikenda biti isporučeno novih 3 tisuće tona neobrađenih kamenih gromada iz kamenoloma poduzeća "Lavčević" u šibenskoj Dubravi, od ukupno 2 milijuna tona, koliko će u iduće tri godine, posredstvom poduzeća "Tino" iz Rovinja, biti izvezeno u Italiju radi obnove Venecije, doznaje se od Ecia Terlevića, direktora i vlasnika rovinjske tvrtke. Kamenom iz šibenskog kamenoloma koji se izvozi već dva mjeseca, nasipa se venecijanska laguna i tako štiti od plime, a vapnenačke gromade teške i do 15 tona služe kao potpora tamošnjim lukobranima. Po Terlevićevim riječima, za obnovu Venecije potrebno je čak 12 milijuna tona kamena, a rovinjska tvrtka namjerava povećati izvoz sa sadašnjih 12 tisuća na 20 tisuća tona tjedno, kako bi ugovorenih 2 milijuna tona izvezli za tri godine.

SINJ - Sinoć u 19,11 sati na sinjskom području osjetio se slabiji potres koji je uznemirio građane, ali nije izazvao materijalnu štetu. Potres je bio magnitude 2 po Richteru i jakosti u središtu 3 stupnja po Mercalliju. Epicentar je bio u Sinjskom polju, potvrdio je Državni geofizički zavod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙