FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac predlaže Annanu osnivanje humanitarnih snaga

PARIZ , 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac u petak je predložio glavnome tajniku UN-a Kofiju Annanuosnivanje međunarodnih humanitarnih snaga koje bi bile u stanju odmahpomoći žrtvama i elementarnih nepogoda i katastrofa, izvijestila je upetak Elizejska palača.
PARIZ , 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u petak je predložio glavnome tajniku UN-a Kofiju Annanu osnivanje međunarodnih humanitarnih snaga koje bi bile u stanju odmah pomoći žrtvama i elementarnih nepogoda i katastrofa, izvijestila je u petak Elizejska palača.

U pismu upućenom Annanu Chirac precizira kako "nije riječ o osnivanju nove međunarodne organizacije koja bi raspolagala stalnim sredstvima, već o osnivanju nove međunarodne mreže čije bi djelovanje animirao UN" i koja bi bila u stanju hitno koordinirati i mobilizirati nacionalne postrojbe.

"Sve bi države imale priliku dati na raspolaganje svoje osoblje, a akcije bi financirala ta organizacija. Činili bi je specijalisti za određena područja, primjerice građevinski stručnjaci, liječnici, pripadnici civilne zaštite, čija bi se imena nalazila na posebnom popisu te bi trebali raspolagati odgovarajućim logističkim sredstvima", kaže se u pismu francuskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙