FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP protiv povratka "politički posrnulih" dužnosnika u saborske klupe

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-ova Klubazastupnika u Hrvatskom saboru Miroslav Rožić, zatražio je danas odostalih parlamentarnih stranaka da povedu računa o "moralno upitnojpraksi povratka politički posrnulih dužnosnika u saborske klupe".
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-ova Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Miroslav Rožić, zatražio je danas od ostalih parlamentarnih stranaka da povedu računa o "moralno upitnoj praksi povratka politički posrnulih dužnosnika u saborske klupe".

Rožić je, na konferenciji za novinare u Saboru kazao kako HSP želi upozoriti javnost na "praksu koja se pokušava inaugurirati u Saboru, a to je povratak dužnosnika koji su, zbog raznih afera i skandala, morali podnijeti ostavke".

Ocijenio je da bi takva praksa mogla dodatno naškoditi ionako poljuljanom ugledu Sabora.

Rožić je najavio da će HSP inzistirati na što skorijem imenovanju novog sastava povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a klub će ostati i pri zahtjevu za osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi okolnosti pod kojima su transkripti iz Ureda predsjednika RH s oznakom državne tajne dospijevali u medije te u Haag.

U dogovorima o osnivanju drugih istražnih povjerenstava koje su pri kraju prošlogodišnjeg saborskog zasjedanja tražile druge stranke, HSP neće sudjelovati, najavio je Rožić.

Naglasio je da "HSP kao stranka nije u nikakvom dogovoru s vladajućima niti s oporbom", a ostalim parlamentarnim strankama poručio je da "osnivanje ostalih istražnih i drugih povjerenstava HSP prepušta njihovoj volji i stranačkim dogovorima.

HSP-ov zastupnik Tonči Tadić upozorio je da je njihov prijedlog povlačenja Hrvatske iz projekta Družba Adria u saborskoj proceduri još od svibnja 2003.

"Sudeći po istupima predsjedničkih kandidata u prvom i drugom izbornom krugu, reklo bi se da je stvar gotova", kazao je Tadić ocjenjujući da se "time samo zamagljuje činjenica da je o našem prijedlogu provedena saborska rasprava, ali da je glasovanje izbjegnuto voljom stranaka koje podržavaju predsjedničke kandidate koji su preostali u drugom izbornom krugu".

Najavio je da će HSP tražiti da se o njihovu prijedlogu da se istupi iz Družba Adrije glasuje već na prvoj ovogodišnjoj saborskoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙