FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASH organizira prosvjedni skup umirovljenika

ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatskenajavila je danas da će uz potporu Demokratske stranke umirovljenika iDemokratske stranke žena idući tjedan organizirati prosvjedni skup uZagrebu na kojem će zatražiti povrat duga umirovljenicima.
ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatske najavila je danas da će uz potporu Demokratske stranke umirovljenika i Demokratske stranke žena idući tjedan organizirati prosvjedni skup u Zagrebu na kojem će zatražiti povrat duga umirovljenicima.

"S obzirom na to da su umirovljenici više puta prevareni, te da ih godinama ponižavaju obećavajući im povrat duga i veće mirovine, a do danas nije učinjeno ništa, ASH na zahtjev samih umirovljenika organizira prosvjedni skup na kojem ćemo izraziti nezadovoljstvo odnosom i ponašanjem prošle i ove vlasti prema umirovljenicima", priopćeno je iz ASH.

Na skupu će se zatražiti da se umirovljenicima vrati dug u skladu s odlukom Ustavnog suda podizanjem zajma od Svjetske banke za obnovu i razvoj, a koji bi se vraćao dionicama iz mirovinskog fonda.

Također će zatražiti reformu cjelokupnoga mirovinskog sustava u korist svih umirovljenika te da se ukinu saborske i povlaštene mirovine.

"Ako se za dva mjeseca ne udovolji zahtjevima s prosvjednog skupa, pozvat ćemo sve hrvatske umirovljenike pred crkvu sv. Marka", rekao je predsjednik ASH Zlatko Klarić.

Prosvjedni skup umirovljenika održat će se u srijedu, 12. siječnja 2005. godine u 11 sati na Trgu žrtava fašizma.

ASH poziva djecu i unuke umirovljenika, sve sindikalne središnjice, Maticu te udruge umirovljenika da podupru taj prosvjedni skup.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙