FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP za konsenzus oko pregovora s Europskom unijom

OSIJEK,14. siječnja(Hina) - Glavni tajnik Hrvatske stranke prava (HSP)Vlado Jukić izjavio je danas u Osijeku kako se ta stranka zauzima dase odluke oko pregovora s Europskom unijom u Hrvatskom saboru donose,ako je moguće, konsenzusom svih parlamentarnih stranaka.
OSIJEK,14. siječnja(Hina) - Glavni tajnik Hrvatske stranke prava (HSP) Vlado Jukić izjavio je danas u Osijeku kako se ta stranka zauzima da se odluke oko pregovora s Europskom unijom u Hrvatskom saboru donose, ako je moguće, konsenzusom svih parlamentarnih stranaka.

HSP se također zalaže da se na idućoj saborskoj sjednici donese rezolucija, a ne deklaracija o pregovorima jer smatra da rezolucija više obvezuje one na koje se odnosi, a po saborskom poslovniku ima veću težinu od deklaracije.

Na konferenciji za novinare Jukić je rekao kako HSP, za razliku od HDZ-a koji za završetak pregovora predlaže 2007. godinu, drži kako rok ne bi trebalo određivati i na taj način ograničiti pregovarački tim, već da je najvažnija kvaliteta pregovora, pa makar i zahtijevala duže pregovaranje.

Na upit novinara rekao je kako u posljednje vrijeme nije bilo nikakvih razgovora o mogućoj koaliciji s HDZ-om te da ih, "kako stvari stoje, neće ni biti". Ocijenio je kako su takve špekulacije u funkciji predsjedničkih izbora, te da će se i nastaviti budući da predstoje lokalni izbori, na koje HSP izlazi samostalno.

Budući da Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju danas odlučuje o ponudama za privatizaciju kombinata "Belje", "Valpovo" i županjske "Sladorane", predsjednik osječko-baranjskog HSP-a Danijel Srb rekao je kako HSP-u nije bitno koliko će novca otići u državni proračun. "Važno je da se privatizacijom osigura razvoj tih poduzeća koja presudno utječu na sudbinu istočne Hrvatske", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙