FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pero Bukejlović mandatar za sastav nove vlade RS

BANJA LUKA, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić priopćio je subotu navečer u Banjoj Luci da je zamandatara nove vlade RS imenovao Peru Bukejlovića, pripadnika Srpskedemokratske stranke (SDS) iz Doboja.
BANJA LUKA, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić priopćio je subotu navečer u Banjoj Luci da je za mandatara nove vlade RS imenovao Peru Bukejlovića, pripadnika Srpske demokratske stranke (SDS) iz Doboja.

Bukejlović je rođen 1946. godine, diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Sarajevu 1969. a magisterij odbranio u Zagrebu 1982. godine. U vladi bivšeg premijera Mladena Ivanića bio je ministar industrije i tehnologije.

Dosadašnji premijer RS Dragan Mikerević podnio je ostavku 17. prosinca u znak prosvjeda protiv sankcija i kazni što ih je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown nametnuo RS zbog nesuradnje s Haškim sudom.

Predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata RS Milorad Dodik (koji je također obnašao funkciju premijera RS, a sada je čelnik oporbe u tamošnjem parlamentu) imenovanje Pere Bukejlovića ocijenio je kao "sprdanje predsjednika RS Drgana Čavića sa srpskim entitetom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙