FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Reforma policije odgođena zbog Haaga

BANJA LUKA, 7. siječnja 2005. (Hina) - Reforma policije bit će odgođenaza ljeto ove godine kako bi se vlastima Republike Srpske pružilaprilika da do travnja ispune obvezu suradnje s Haškim tribunalom,izjavio je premijer RS u ostavci Dragan Mikerević banjalučkimNezavisnim novinama od petka, nakon jučeračnjeg susreta s visokimpredstavnikom za BiH Paddyem Ashdownom.
BANJA LUKA, 7. siječnja 2005. (Hina) - Reforma policije bit će odgođena za ljeto ove godine kako bi se vlastima Republike Srpske pružila prilika da do travnja ispune obvezu suradnje s Haškim tribunalom, izjavio je premijer RS u ostavci Dragan Mikerević banjalučkim Nezavisnim novinama od petka, nakon jučeračnjeg susreta s visokim predstavnikom za BiH Paddyem Ashdownom.

"Visoki predstavnik mi je potvrdio da neće nametati rješenja u reformi policije. Do rješenja treba doći političkim dogovorima, a oni će uslijediti na ljeto. Želimo ostaviti prostora da vlasti RS ispune obvezu pune saradnje s Haškim tribunalom do travnja ove godine", kazao je Mikerević i dodao kako je Visoki predstavnik prihvatio njegov poziv da zastupnicima u Narodnoj skupštini RS objasni svoje poteze i najave o daljnjim reformama policijskih i oružanih snaga BiH.

Polovinom prosinca prošle godine Paddy Ashdown je preporučio da se do travnja ove godine završi reforma policije u BiH, a do jeseni i reforma obrane koja podrazumijeva ukidanje ministarstava odbrane RS i Federacije BiH. Nakon ovog istupa Visokog predstavnika Dragan Mikerević je podnio ostavku na dužnostu premijera RS, koju je prihvatila Narodna skupština RS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙