FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik RS: U novoj vladi nema mjesta za ministre iz SDA

BANJA LUKA, 9. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić izjavio je novinarima u nedjelju navečer na prijemuu povodu Dana RS da u budućoj vladi Pere Bukejlovića neće biti mjestaza ministre iz Stranke demokratske akcije (SDA).
BANJA LUKA, 9. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić izjavio je novinarima u nedjelju navečer na prijemu u povodu Dana RS da u budućoj vladi Pere Bukejlovića neće biti mjesta za ministre iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Čavić je također kazao kako postoji većina zastupnika u Parlamentu RS koji će podržati Bukejlovićevu kandidaturu za premijera RS, no da mandataru predstoje razgovori s čelnicima parlamentarnih stranaka kako bi osigurao potporu budućoj Vladi.

Predsjednik RS je otklonio mogućnost da njegov mandatar ne zadobije potrebnu većinu glasova u Parlamentu i kazao kako "sumnja da će zastupnici odbiti prijedlog kabineta mandatara Bukejlovića".

Predsjednik RS Dragan Čavić je, nakon što je bivši premijer RS Dragan Mikerević 17. prosinca prošle godine podnio ostavku, za mandatara buduće vlade u subotu imenovao člana Srpske demokratske stranke Peru Bukejlovića, nekadašnjeg ministra industrije i tehnologije u vladi Mladena Ivanića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙