FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: DSHV pozvao Hrvate na predsjedničke izbore

SUBOTICA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Demokratski savez Hrvata uVojvodini (DSHV) pozvao je Hrvate u Srbiji da iziđu na nedjeljnehrvatske predsjedničke izbore i da glasuju po vlastitoj savjesti.
SUBOTICA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) pozvao je Hrvate u Srbiji da iziđu na nedjeljne hrvatske predsjedničke izbore i da glasuju po vlastitoj savjesti.

Nakon prvog kruga izbora DSHV je čestitao Stjepanu Mesiću i Jadranki Kosor na ostvarenom izbornom rezultatu, naglasivši da oba predsjednička kandidata podržavaju aktualnu politiku pridruživanja Hrvatske europskim integracijama.

Na parlamentarnim izborima 2003. predstavnici DSHV-a bili su na listi za dijasporu HDZ-a.

Na tri biračka mjesta koje pokriva subotički Generalni konzulat Republike Hrvatske - u Subotici, Somboru i Novom Sadu - na glasovanje u prvom krugu je izišlo 687 hrvatskih državljana s prebivalištem u SCG.

Kako se neslužbeno moglo saznati, glasovali su uglavnom Hrvati s hrvatskim državljanstvom, koji su bili najviše naklonjeni kandidatu Stjepanu Mesiću.

Kao i prvom krugu predsjedničkih izbora, biračka mjesta u Vojvodini bit će otvorena u Subotici, Somboru, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima.

Ukupno sedam biračkih mjesta u SCG bit će 16. siječnja otvoreno od 7 do 19 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙