FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Očekivana pobjeda Mesića u prvom krugu

SUBOTICA, 3. siječnja 2005. (Hina) - Pobjeda Stjepana Mesića u prvomkrugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj bila je, po prvim izjavama ireakcijama, očekivana za predstavnike hrvatske manjine i medije uVojvodini.
SUBOTICA, 3. siječnja 2005. (Hina) - Pobjeda Stjepana Mesića u prvom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj bila je, po prvim izjavama i reakcijama, očekivana za predstavnike hrvatske manjine i medije u Vojvodini.

Čestitajući Stjepanu Mesiću i Jadranki Kosor na ostvarenom izbornom rezultatu, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić istaknuo je da oba predsjednička kandidata podržavaju aktualnu politiku pridruživanja Hrvatske euroatlantskim integracijama.

"Nismo pozivali vojvođanske Hrvate, koji imaju biračko pravo, da u prvom krugu predsjedničkih izbora glasuju za određenog kandidata, ali koga ćemo poduprijeti u drugom krugu odlučit ćemo uoči glasovanja", izjavio je Petar Kuntić.

Na parlamentarnim izborima 2003. predstavnici DSHV-a bili su na listi za dijasporu HDZ-a.

Prenoseći neslužbene rezultate novosadski Radio 021 u ponedjeljak je objavio da je Mesić pobjednik prvog kruga glasovanja na koje je izišao "neočekivano mali broj birača".

U izjavi za ovaj radio, predsjednik nevladine udruge Humanitarni centar za integraciju i toleranciju (HCIT) u Novom Sadu Ratko Bubalo rekao je da bi bilo bolje da na izborima pobijedi Mesić, jer je s njim moguć razgovor o povratku srpskih izbjeglica u Hrvatsku i vraćanju njihove imovine.

Radio prenosi i riječi pomoćnika saveznog šefa diplomacije Ognjena Pribićevića koji je naveo da i dalje očekuje uzlaznu suradnju sa susjednom Hrvatskom bez obzira na to tko pobijedi u drugom krugu.

Novosadski "Dnevnik", kao i većina drugih tiskovnih i elektroničkih medija u Vojvodini, bez komentara je prenio izborne rezultate i podatke o broju izašlih birača.

U Subotici, Somboru i Novom Sadu glasovalo je 687 hrvatskih državljana s prebivalištem u SCG.

Iako su po prvi put biračka mjesta otvorena i izvan hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, u Somboru, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, nikakvi incidenti nisu zabilježeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙