FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dabetić - otežan povratak izbjeglica u Hrvatsku

SUBOTICA, 4. siječnja 2005. (Hina) - Povratak izbjeglica iz Srbije uHrvatsku otežavaju lokalne vlasti na terenu blokadama i opstrukcijom,izjavio za novosadski "Građanski list" od utorka srbijanski povjerenikza izbjeglice Dragiša Dabetić.
SUBOTICA, 4. siječnja 2005. (Hina) - Povratak izbjeglica iz Srbije u Hrvatsku otežavaju lokalne vlasti na terenu blokadama i opstrukcijom, izjavio za novosadski "Građanski list" od utorka srbijanski povjerenik za izbjeglice Dragiša Dabetić.

"Iako se Hrvatska deklarativno opredijelila za povratak još uvijek ima teških opstrukcija i stalnih blokada posebno od strane lokalne samouprave", naveo je Dabetić. On je dodao da povrat imovine "ne ide kako treba, jer hrvatske vlasti još uvijek daju prioritet korisniku a ne vlasniku kuće".

"Obnova imovine također je uvjetovana, a još stoji otvoreno pitanje povrata 35.000 do 50.000 stanarskih prava", konstatirao je republički povjerenik za izbjeglice.

Pozivajući se na podatke UNHCR-a on je naveo da se u Hrvatsku vratilo oko 50.000, a u BiH oko 70.000 izbjeglica. Dabetić je rekao da je u tijeku nova registracija izbjeglica u Srbiji, kojih je po starim podacima oko 280.000.

Od toga broja njih 110.000 je uzelo državljanstvo i osobnu iskaznicu SCG, prenosi "Građanski list" od utorka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙