FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja lijekova u svijetu porasla sedam posto

LONDON, 14. siječnja 2005. (Hina) - Globalna prodaja lijekova poraslaje u studenom 2004. sedam posto na godišnjoj razini, dok je namjesečnoj razini ostala nepromijenjena, objavila je u petak tvrtkaspecijalizirana za informiranje o zdravstvenoj skrbi IMS Health.
LONDON, 14. siječnja 2005. (Hina) - Globalna prodaja lijekova porasla je u studenom 2004. sedam posto na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj razini ostala nepromijenjena, objavila je u petak tvrtka specijalizirana za informiranje o zdravstvenoj skrbi IMS Health.

Promet u maloprodajnoj mreži ljekarni na 13 vodećih tržišta koje čine više od dvije trećine svjetskog tržišta dosegnuo je u razdoblju od studenog 2003. do studenog 2004. 345 milijardi dolara.

Rast tržišta oštro je usporen proteklih godina zbog generičke konkurencije koja je smanjila prodaju, dok su vlade smanjile cijene u nastojanju da obuzdaju troškove zdravstva. Prije nekoliko godina proizvođači lijekova redovito su bilježili dvoznamenkaste stope rasta.

Promet na pet najvećih europskih tržišta zabilježio je od studenog 2003. do studenog 2004. postojani rast od šest posto dok je u Sjevernoj Americi stopa rasta iznosila osam a u Japanu dva posto.

Najviše su se prodavali lijekovi za snižavanje kolesterola, za ukupno 26,2 milijarde dolara i uz stopu rasta od 12,2 posto. Najprodavaniji lijek bio je Pfizerov Lipitor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙