FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena prodaja cigareta u Italiji

RIM, 12. siječnja 2005. (Hina) - Smanjena prodaja cigareta za oko 5posto te povećana prodaja farmaceutskih proizvoda za pomoć pušačima uodvikavanju od pušenja za 20 posto prvi su podaci vezani uz uvođenjezakona o zabrani pušenja u Italiji u svim zatvorenim prostorima,uključujući kafiće i restorane, koja je u ponedjeljak stupila nasnagu.
RIM, 12. siječnja 2005. (Hina) - Smanjena prodaja cigareta za oko 5 posto te povećana prodaja farmaceutskih proizvoda za pomoć pušačima u odvikavanju od pušenja za 20 posto prvi su podaci vezani uz uvođenje zakona o zabrani pušenja u Italiji u svim zatvorenim prostorima, uključujući kafiće i restorane, koja je u ponedjeljak stupila na snagu.

Od stupanja zakona na snagu pa do srijede Talijani su se ponašali dosta disciplinirano. Izrečeno je samo nekoliko kazni, premda u velikim gradovima kao što su Rim, Milano, Torino, Napulj itd. svakodnevno ima više od stotinu kontrola po kafićima i restoranima. Zabilježen je samo jedan nepoželjni slučaj. U Bologni je vlasnik jednog kafića zamolio klijenta da ugasi tek zapaljenu cigaretu na što je okorjeli pušač pokazao pištolj.

Oko 14 milijuna pušača popušilo je prošle godine oko 99 milijardi cigareta, a ove će godine zasigurno broj kupljenih cigareta biti manji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙