FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metro lani ostvario 5,3 posto veće prihode

DUESSELDORF, 12. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći njemačkimaloprodajni koncern Metro izvijestio je u srijedu da je ostvario 56,4milijardi eura prometa u 2004, što je realno 5,3 posto više nego ugodini ranije.
DUESSELDORF, 12. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći njemački maloprodajni koncern Metro izvijestio je u srijedu da je ostvario 56,4 milijardi eura prometa u 2004, što je realno 5,3 posto više nego u godini ranije.

Rast prihoda od prodaje niži je od šest posto koliko je u listopadu prognozirao predsjednik uprave kompanije Hans-Joachim Koerber. Nominalno, lanjski promet bio je 5,5 posto viši. U 2003. kompanija je ostvarila promet u visini 53,95 milijardi eura.

Poslovno izvješće Metroa uslijedilo je samo dan nakon što je najveći europski lanac robnih kuća i kataloške prodaje, KarstadtQuelle izvijestio o padu svoje prodaje za sedam posto u 2004.

Porast prodaje Metro je ostvario u vrijeme kada se maloprodajni sektor u Njemačkoj bori sa slabom osobnom potrošnjom uslijed sporog gospodarskog rasta, ističu analitičari. Kompanije su se stoga morale upustiti u skupe diskontne kampanje kako bi privukle kupce, što je pritisnulo njihove zarade.

Metro je u zadnjem lanjskom tromjesečju imao prihod od 16,8 milijardi eura, šest posto više, a ponajviše je za to zaslužna njegova Cash&Carry veleprodajna jedinica i trgovine potrošačkom elektronikom Media Markt i Saturn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙