FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Još jedna žrtva prijevare oko nekretnina? - tisak

BEOGRAD,10. siječnja(Hina) - Izbjeglica iz sela Kujnika kraj SlavonskePožege, Gojko Milinović, koji sada živi u Vrbasu, još jedna je žrtvaprijevara u vezi s prodajom srpskih kuća i imanja u Hrvatskoj, pišebeogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka, navodeći da je Milinovićostao bez većeg dijela imanja u svom rodnom mjestu zahvaljujući "jošjednom protuzakonitom postupku Agencije za promet nekretninama RH".
BEOGRAD,10. siječnja(Hina) - Izbjeglica iz sela Kujnika kraj Slavonske Požege, Gojko Milinović, koji sada živi u Vrbasu, još jedna je žrtva prijevara u vezi s prodajom srpskih kuća i imanja u Hrvatskoj, piše beogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka, navodeći da je Milinović ostao bez većeg dijela imanja u svom rodnom mjestu zahvaljujući "još jednom protuzakonitom postupku Agencije za promet nekretninama RH".

"Iako sam dobrovoljno dao ponudu za prodaju objekta površine 235,5 četvornih metara i pomoćne zgrade površine 346 četvornih metara, Agencija za promet nekretninama podmetnula mi je krivotvorene dokumente koja sam potpisao pod prisilom i na taj način došli su do dijela kuće, dvorišta i zemlje koji pripadaju mom pokojnom bratu, koji nikad nije dao nalog za prodaju. Otuđili su i moju zemlju koju ni ja nisam nudio na prodaju", kazao je Milinović "Blicu", precizirajući da je transakcija - za koju je dobio samo 14,5 tisuća njemačkih maraka - obavljena u travnju 1998. godine, od kada pokušava naći pravdu pred sudovima u Slavonskoj Požegi i Zagrebu.

"Prvo rješenje suda bilo je da je zemlja upisana u vlasništvo Republike Hrvatske, ali je po ponovljenoj tužbi u prosincu 2002. godine donesena odluka da se Agenciji zabranjuje da bilo što radi na spornoj površini i mijenja njen karakter do kraja postupka. Međutim, na ovu odluku nitko se ne obazire i moja i bratovljeva zemlja je isparcelizirana i na njoj niču objekti, a dva ročišta na sudu u Zagrebu koji je preuzeo nadležnost bezrazložno se odlažu", kazao je Milinović, dodajući da ga "sudska birokracija namjerno ometa inzistirajući da sve predstavke sudu moraju biti napisane na čistom hrvatskom jeziku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙