FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Izbori i kampanja prošli mirno s nekoliko manjih incidenata

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Izbori i predsjednička kampanja ucijeloj su Hrvatskoj prošli mirno, s tek nekoliko manjih incidenatanarušavanja javnog reda i mira, izvijestili su danas dužnosniciRavnateljstva policije.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Izbori i predsjednička kampanja u cijeloj su Hrvatskoj prošli mirno, s tek nekoliko manjih incidenata narušavanja javnog reda i mira, izvijestili su danas dužnosnici Ravnateljstva policije.

Na izborni dan policija je zbog ometanja rada na šest biračkih mjesta pokrenula prekršajne postupke protiv osam osoba. No, ti incidenti nisu narušili cjelokupno sigurnosno stanje, ocijenio je načelnik Uprave policije Marko Rašić.

Dva manja incidenta zabilježena su tijekom predizborne kampanje u kojoj je održano 155 predizbornih skupova, a u jednom je slučaju policija u Drnišu intervenirala zbog transparenta koji je vrijeđao kandidatkinju Jadranku Kosor.

U policiji kažu da su tijekom kampanje odlično surađivali s organizatorima skupova, članovima njihovih stožera i redarskim službama.

Provođenje policije akcije "Predsjednički izbori" nadgledao je poseban stožer u MUP-u te operativni stožer u Ravnateljstvu policije koji je koordinirao stožere po policijskim upravama.

Komentirajući incident s glumcem Borisom Dvornikom, kojega je za napad na jednom splitskom biralištu prijavila aktivistica GONG-a Oljenka Bilić, u policiji kažu da su prekršajne prijave podnijeli protiv glumca, ali i GONG-ove aktivistice. Nakon obilaska mjesta incidenta i razgovora sa svjedocima utvrđeno je da je došlo do obostranog narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su i podnesene prekršajne prijave, kažu u policiji.

Napominju i da još uvijek istražuju slučaj probušenih guma na automobilu predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića, prijavljen prošli tjedan. Dosadašnjom istragom policija je sa sigurnošću otklonila sumnje da je uzrok pucanja guma postavljanje eksploziva, jer su na gumama pronađeni tragovi bušenja oštrim predmetom.

Ponovili su i da će Mikšića prekršajno prijaviti zbog organiziranja sinoćnjih skupova koje nije prijavio te dodali da uz te skupove istražuju ulogu novinara Domagoja Margetića i kandidata u prvom izbornom krugu Miroslava Reicha, koji je također pozvao na okupljanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙