FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U odronu tla u Kaliforniji broj poginulih narastao na 10

WASHINGTON,13. siječnja 2005.(Hina) - Broj mrtvih u odronu tla umjestu La Conchita u Kaliforniji popeo se u srijedu na 10, aspasilačke ekipe još uvijek tragaju za 10 nestalih osoba.
WASHINGTON,13. siječnja 2005.(Hina) - Broj mrtvih u odronu tla u mjestu La Conchita u Kaliforniji popeo se u srijedu na 10, a spasilačke ekipe još uvijek tragaju za 10 nestalih osoba.

Približno 600 spasilaca pretražuje tlo i ostatke kuća uz pomoć pasa i prislušnih uređaja u nadi da je možda još netko od nestalih uspio preživjeti u ruševinama.

Deset ljudi je do sada izvučeno živo i prebačeno u bolnice, no dvoje od njih je u kritičnom stanju, javljaju američki mediji.

Ogromna masa zemljišta sručila se u ponedjeljak s obližnje planine na primorsko mjesto La Conchita sjeverno od Los Angelesa zatrpavši nanosom visokim i do deset metara 15 kuća.

Odron je posljedica olujnih kiša koje su natopile zemljište, a dužnosnici su u srijedu upozorili stanovnike da je moguće daljnje klizanje tla.

La Conchitu je i 1995. pogodio veliki odron tla koji je uzrokovao velike štete. Nakon toga je podignut zid koji je trebao zaštiti gradić, ali ga je odron u ponedjeljak naprosto zbrisao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙