FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvero mrtvih, 27 nestalih u odronu tla u Kaliforniji

WASHINGTON,12. siječnja(Hina) - Četiri osobe su poginule, a spasilačkeekipe u utorak još uvijek tragaju za 27 nestalih u odronu tla u malomprimorskom mjestu La Conchita u južnoj Kaliforniji.
WASHINGTON,12. siječnja(Hina) - Četiri osobe su poginule, a spasilačke ekipe u utorak još uvijek tragaju za 27 nestalih u odronu tla u malom primorskom mjestu La Conchita u južnoj Kaliforniji.

Odron zemljišta posljedica je jakih oluja koje su od prošlog petka odnijele najmanje 19 života.

Vlasti su izvijestile da je 14 ljudi ozlijeđeno u odronu tla koje se u ponedjeljak navečer srušilo na La Conchitu s planine natopljene kišom i pritom zatrpalo 20 kuća.

Obilne kuše natapaju zemljište prijeteći novim odronima poput onoga koji se dogodio u La Conchiti, sjeverozapadno od Los Angelesa. Oko 240.000 domova u južnoj Kaliforniji zbog oluja je ostalo bez struje, javljaju američki mediji.

Prema podacima meteorološke službe, u Los Angelesu je od sredine prosinca palo 42 centimetra kiše, a u planinama Sierra Nevade do četiri metra snijega.

Oluje su, krećući se prema istoku zemlje, donijele obilne kiše i snijeg drugim američkim saveznim državama, izazivajući poplave u Arizoni, Nevadi i Utahu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙