FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog vjetra zatvorene pojedine dionice cesta

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jakog vjetra autocesta A1Zagreb-Split od čvora Sv. Rok preko Masleničkog mosta do Posedarja,Jadranska magistrala između Senja i Sv. Marije Magdalene, te Paškimost su zatvoreni za sve kategorije vozila, izvijestio je jutrosHrvatski autoklub.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jakog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split od čvora Sv. Rok preko Masleničkog mosta do Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Sv. Marije Magdalene, te Paški most su zatvoreni za sve kategorije vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Dionica Jadranske magistrale od Bakra do Senja kao i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku su otvoreni samo za promet osobnih vozila, a dionica autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do Delnica je zatvorena za autobuse, teretna vozila iznad 3,5t i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Intenzitet prometa u zemlji je slab. Kolnici su vlažni i skliski u gorju, mjestimice u Slavoniji te u sjeverozapadnom i središnjem dijelu zemlje. Vozači se upozoravaju na oprez u vožnji kroz usjeke, mostove i nadvožnjake zbog moguće poledice. Preporuča se zimska oprema u gorskim predjelima.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na gorske ceste, te usjeke Jadranske magistrale, a poseban oprez nužan je duž dionice Ličke magistrale od Knina do Gračaca.

Odron na državnoj cesti D522 Udbina-Lovinac (spojnoj cesti između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split) još se sanira, pa se vozi usporeno, uz prometnu signalizaciju. Na Jadranskoj magistrali mnogi su odroni između Omiša i Dubaca, a zbog klizišta u Lokvi Rogoznici također se prometuje izmjenično, jednim trakom.

Do manjih zastoja može doći na dionicama s radovima u tijeku, gdje je promet usporen ili preusmjeren.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlaz teretnih vozila. Ostalim prijelazima prometuju se nesmetano.

Trajekti na linijama Prizna-Žigljen za otok Pag i Jablanac-Mišnjak za Rab ne plove, dok onaj na liniji Brestova-Porozina za Cres prevozi samo osobna vozila. Teretnjaci moraju voziti preko Krka do trajekta na liniji Valbiska-Merag za otok Cres. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙