FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EU oprostio Gotovinu Hrvatskoj

BEOGRAD,12. siječnja(Hina) - Beogradski dnevnik "Blic" od srijede, podnaslovom "EU oprostila Gotovinu Hrvatskoj", piše da Hrvatska očekujepočetak pregovora s Europskom unijom 17. ožujka, bez obzira da li ćedo tada riješiti slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, odnosnoispuniti postavljeni uvjet za početak pregovora, što je "doneklepotvrdio" i luksemburški premijer Jean Claude Juncker, čija zemljatrenutno predsjeda EU-om.
BEOGRAD,12. siječnja(Hina) - Beogradski dnevnik "Blic" od srijede, pod naslovom "EU oprostila Gotovinu Hrvatskoj", piše da Hrvatska očekuje početak pregovora s Europskom unijom 17. ožujka, bez obzira da li će do tada riješiti slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, odnosno ispuniti postavljeni uvjet za početak pregovora, što je "donekle potvrdio" i luksemburški premijer Jean Claude Juncker, čija zemlja trenutno predsjeda EU-om.

"Ipak, izvori bliski vrhu hrvatske diplomacije upozoravaju da još nema razloga za slavlje. Pregovori zaista mogu započeti 17. ožujka, ali mogu svakog časa biti prekinuti zbog 'slučaja Gotovina'. Isti izvori su upozorili da nakon posljednje 'šokantne izjave' Jadranke Kosor o odbjeglom haškom optuženiku može biti odgođen i početak pregovora", piše "Blic".

"Naime, prilikom suočavanja predsjedničkih kandidata Stipe Mesića i Jadranke Kosor na RTL-u, potpredsjednica hrvatske Vlade jasno je dala do znanja da ništa ne bi poduzela u slučaju da naiđe na generala Gotovinu, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica i čija je predaja Den Haagu Hrvatskoj postavljena kao uvjet za pregovore", piše "Blic" u dopisničkom tekstu iz Zagreba, te zaključuje da je "aktualna potpredsjednica hrvatske Vlade time potvrdila optužbe Carle del Ponte da Sanaderova vlada izbjegava izručenje Gotovine Den Haagu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙