FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SCG do 17 sati glasovalo 1400 birača za predsjednikas RH

BEOGRAD,2. siječnja 2005.(Hina) - Do 17 sati u nedjelju, na sedamizbornih mjesta u Srbiji i Crnoj Gori, na izbore za predsjednika RH jeizašlo oko 1400 hrvatskih državljana, rečeno je Hini u VeleposlanstvuRH u Beogradu.
BEOGRAD,2. siječnja 2005.(Hina) - Do 17 sati u nedjelju, na sedam izbornih mjesta u Srbiji i Crnoj Gori, na izbore za predsjednika RH je izašlo oko 1400 hrvatskih državljana, rečeno je Hini u Veleposlanstvu RH u Beogradu.

Izborna mjesta su, osim u hrvatskom veleposlanstvu, otvorena i u konzulatima u Beogradu, Subotici i Kotoru u Crnoj Gori, te u Novom Sadu, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Dosad najveći odaziv birača je zabilježen u Subotici, gdje je do 17 sati na biralište izašlo oko 400 birača, dok je u Beogradu na dva biračka mjesta izašlo oko 600 birača.

O broju građana s biračkim pravom na hrvatskim izborima koji se nalaze ili stalno žive u SCG, nema podataka. Biračko pravo ima dio pripadnika hrvatske manjine, oko 30 tisuća, koja živi u Srbiji i Crnoj Gori, kao i dio izbjeglica koji imaju hrvatske dokumente, a nisu se još vratili u Hrvatsku. Osim njih, na izbore izlaze i hrvatski građani koji privremeno ili stalno žive u SCG, kao i oni koji su se u vrijeme izbora zatekli u SCG, a na izborno mjesto su donijeli i privremeni ispis iz biračkog spiska u mjestu prebivališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙