FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ljubotina: Istra je moj zavičaj

BEOGRAD,7. siječnja(Hina) - Iguman Srpske pravoslavne crkve u Peroju uIstri Danilo Ljubotina, koji je od siječnja ove godine postao prvistalni zastupnik Srpske pravoslavne crkve pri Europskoj uniji uBruxellesu, osvrnuo se u intervjuu za praznični broj beogradskogtjednika "NIN" i na svoj zavičaj Istru, odakle potječe.
BEOGRAD,7. siječnja(Hina) - Iguman Srpske pravoslavne crkve u Peroju u Istri Danilo Ljubotina, koji je od siječnja ove godine postao prvi stalni zastupnik Srpske pravoslavne crkve pri Europskoj uniji u Bruxellesu, osvrnuo se u intervjuu za praznični broj beogradskog tjednika "NIN" i na svoj zavičaj Istru, odakle potječe.

"Istrani su nas u svim teškim trenucima prihvaćali kao rođenu braću. Kad je vijest o mojoj nominaciji objelodanjena, Istrani su pohrlili da mi čestitaju, iako ja nisam ni katolik, niti Hrvat, niti Talijan. Za razliku od Istrana, neki naši su mi zamjerili što sam, zahvaljujući, govorio o Istri kao mome zavičaju. Tu se vidi svo njihovo neznanje i njihova zla namjera. Istra je zavičaj nekoliko naraštaja mojih predaka, pa je naravno i moj, na što sam posebno ponosan, jer me nije odvratio, nego još i potaknuo da održim svoju srpsko-pravoslavnu vjeru", kazao je iguman Ljubotina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙