FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravoslavni vjernici u SCG danas slave Božić

BEOGRAD,6. siječnja(Hina) - Pravoslavni vjernici u Srbiji i Crnoj Goriu petak obilježavaju Božić po Julijanskom kalendaru.
BEOGRAD,6. siječnja(Hina) - Pravoslavni vjernici u Srbiji i Crnoj Gori u petak obilježavaju Božić po Julijanskom kalendaru.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle, koji je božićnu liturgiju služio u petak u Pećkoj patrijaršiji, u božićnoj je poslanici poželio je da u novoj godini bude više mira, ljubavi i sloge, te je pozvao posebno Srbe u dijaspori i one koji u Srbiji žive u vjerski mješovitim sredinama da prema svima pokažu, ne samo razumijevanje, već i ljubav.

Božić je obilježen i u Crnoj Gori, gdje su u četvrtak na Cetinju polagali badnjak svećenici obje crkve, Srpske pravoslavne crkve i nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, ali ove godine - za razliku od prošle, kad su se sukobili pripadnici dvaju crkava - nije došlo do sukoba. Također, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović božićnu čestitku uputio je svim pravoslavnim vjernicima, a predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić Božić je čestitao i mitropolitima obje crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙