FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Vreme": Premijer Sanader jedna od osoba godine u svijetu

BEOGRAD,30. prosinca(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader jedna odosoba godine u svijetu po izboru posljednjeg ovogodišnjeg brojabeogradskog tjednika "Vreme".
BEOGRAD,30. prosinca(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader jedna od osoba godine u svijetu po izboru posljednjeg ovogodišnjeg broja beogradskog tjednika "Vreme".

"Hrvatski premijer uzeo je u vladu predstavnike srpske manjine, smanjio napetosti u odnosima s Beogradom i zalaže se za dobrosusjedske odnose u regiji", piše Vreme o Sanaderu uz kojega su na "listi odabranih" i predsjednik George Bush mlađi, koloritni filmski autor Michael Moore, nedavno preminuli palestinski predsjednik Jaser Arafat, turski premijer Rexhep Erdogan, te "dvojica ukrajinskih Viktora", novi predsjednik Ukrajine Juščenko i njegov protukandidat, premijer Janukovič.

"Vreme" donosi i biografiju premijera Sanadera, te u tekstu s naslovom "Iskorak ka europskom ramu" ističe da je Sanader u svom dosadašnjem mandatu "napravio korak naprijed prema Europskoj uniji, te je Hrvatska na najozbiljnijem putu pridruživanja Europi".

"Posve je sigurno da je Ivo Sanader - bez obzira na greške i mnoge opravdane zamjerke - napravio korak prema europskoj slici Hrvatske i sporazumom sa srpskom manjinom (Račanu to, usprkos očekivanjima, na pamet nije padalo), i porukama o dobrosusjedstvu u regiji, i jasnim i promptnim osudama HDZ-ovog desnila koje svako malo zabljesnu Hrvatsku, poput ovog posljednjeg, eksplozivnog rušenja spomenika Titu u Kumrovcu", piše "Vreme" u tekstu o premijeru Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙