FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS traži promjenu poticajne politike unutar proračuna

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci(NHS) uputila je danas ministru poljoprivrede, šumarstva i vodnoggospodarstva Petru Čobankoviću pismo u kojem predlaže izmjenudosadašnje politike poticaja u okviru proračuna, i to na način da seza pojedine kulture i poljoprivredne proizvode povećaju subvencije, aza pojedine smanje ili ukinu.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) uputila je danas ministru poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petru Čobankoviću pismo u kojem predlaže izmjenu dosadašnje politike poticaja u okviru proračuna, i to na način da se za pojedine kulture i poljoprivredne proizvode povećaju subvencije, a za pojedine smanje ili ukinu.

NHS tako smatra da je za hrvatsku poljoprivrednu politiku najvažnije povećanje mljekarske proizvodnje te stoga predlažu da se sredstva za mljekarstvo povećaju za 200 milijuna kuna ili 50 posto.

Povećanje sredstava od 100 milijuna kuna traže i za svu stočarsku proizvodnju (meso), dok za sve uljarice i šećernu repu traže povećanje poticaja u iznosu od 60 milijuna kuna.

Sredstva za ova povećanje trebala bi se, prema prijedlogu NHS-a, namaknuti ukidanjem poticaja za kukuruz (260 milijuna kuna), duhan (70 milijuna kuna) te za stočni ječam (30 milijuna kuna).

Također, predlažu da se pšenica potiče samo u plodoredu s uljaricama, a Ministarstvu predlažu i da pšenicu otkupljuje "po realnoj, a ne političkoj cijeni, što je ušteda od još 150 milijuna kuna godišnje".

U pismu NHS-a ministru Čobankoviću ističe se kako udruga drži da su ovi prijedlozi na tragu restrukturiranja poljoprivredne proizvodnje te da je te zahtjeve moguće odraditi u jednoj do dvije prelazne faze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙