FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovačka "Brazda" nije zadovoljna stanjem u poljoprivredi

ĐAKOVO, 8. siječnja 2005. (Hina) - Članovi đakovačke Udrugepoljoprivrednika i obrtnika "Brazda" rekli su na današnjojkonferenciji za novinare kako nisu zadovoljni smanjenim poticajima icjelokupnim stanjem u poljoprivredi, te su za idući tjedan najaviliprosvjed upozorenja na đakovačkim ulicama.
ĐAKOVO, 8. siječnja 2005. (Hina) - Članovi đakovačke Udruge poljoprivrednika i obrtnika "Brazda" rekli su na današnjoj konferenciji za novinare kako nisu zadovoljni smanjenim poticajima i cjelokupnim stanjem u poljoprivredi, te su za idući tjedan najavili prosvjed upozorenja na đakovačkim ulicama.

"Prosvjedom želimo dodatno upozoriti Vladu na veliku pogrešku koja je učinjena smanjenjem poticaja i u stočarstvu i u ratarstvu, te na činjenicu da oni još nisu u cijelosti isplaćeni za 2004. godinu", rekao je predsjednik "Brazde" Matija Brlošić.

Ustvrdio je kako se time "dovodi u pitanje opstanak poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava, te proljetna sjetva".

Čelništvo "Brazde" najavilo je da će Ministarstvu poljoprivrede ponovno predložiti da se visina poticaja i rokovi njihove isplate unaprijed definiraju.

Đakovačka udruga "Brazda" također traži da se hitno raspiše natječaj za prodaju poljoprivrednoga državnog zemljišta kako bi zemlja što prije prešla u ruke poljoprivrednih proizvođača, što je, kako ističe, jedini pravi temelj za bavljenje poljoprivredom.

"Brazda" je upozorila i na probleme s naplatom vodoprivredne naknade.

"Od nas se traži da uredno plaćamo naknadu, a kanalska se mreža godinama uopće ne održava", rekao je Brlošić, dodajući da ta udruga traži razgovor s ovlaštenim ministarstvom i Hrvatskim vodama.

"Brazda" predlaže da se seljacima otpiše dosadašnji dug za vodoprivrednu naknadu s obzirom na to da se kanali nisu održavali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙