FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAPREŠIĆ - Predsjednički kandidat i sadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić najavio je danas da će pokrenuti istragu o okolnostima u kojima je MORH neposrednom pogodbom kupio kamione vrijedne pet milijuna eura. "Imam informaciju da su kamioni marke Iveco, zbog neuspješnog javnog natječaja, kupljeni neposrednom pogodbom s jednom tvrtkom iz Stupnika", izjavio je Mesić prigodom posjeta tržnici u Zaprešiću u sklopu predizborne promidžbe. Mesić smatra da je nakon neuspješnog prvog natječaja MORH morao raspisati drugi, pa i treći natječaj, a na neposrednu pogodbu ići tek ako se pokaže da se oprema ne može nabaviti natječajem. "Ako se i ide na neposrednu pogodbu, to bi moralo biti potpuno transparentno i javnost bi morala točno znati o čemu se radi", izjavio je Mesić.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas da nema mjesta nikakvim sumnjama u zakonitost neposredne pogodbe u kupnji 35 milijuna kuna vrijednih kamiona za Hrvatsku vojsku, reagirajući tako na današnju izjavu predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića kako će zatražiti da Ministarstvo obrane provede istragu o okolnostima te pogodbe. "Odbacujem sve navode iz tragikomičnog igrokaza tog predsjedničkog kandidata", kazao je Rončević u telefonskoj izjavi za Hinu. Naglasio je da je Ministarstvo obrane provelo pozivni natječaj za kupnju kamiona, ali da su sve prikupljene ponude bile više od 35 milijuna kuna, koliko je za kupnju vojnih kamiona predvidio prošlogodišnji državni proračun.

SUPETAR - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je prigodom današnjeg boravka u Supetru, na Braču, da će se kao predsjednica zauzimati za ravnomjerni razvitak svih područja, a posebice za poboljšanje života na otocima, kojima prijeti demografska katastrofa. "Otoci su naše najveće bogatstvo i stoga posebno treba upozoriti na potrebu očuvanja ekološke ravnoteže, a posebno na štetnost sporazuma Družba Adria, čije ću raskidanje predložiti Vladi čim budem izabrana", rekla je Jadranka Kosor na konferenciji za novinstvo u Supetru. Istaknula je kako treba zaštititi obalu od uništavanja, te omogućiti državi i županijama pravo prvokupa nekretnina na malim i povremeno naseljenim otocima.

ZAGREB - Požar koji je prijepodne buknuo u skladištu mješovite robe u Koledinečkoj b.b., blizu nove tržnice u Dubravi, podmetnuo je zasad nepoznati počinitelj, priopćila je zagrebačka Policijska uprava. Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba obavijestio je policiju o požaru u 11,20 sati. Nakon što je vatra ugašena oko 12,30 sati, policijskim očevidom utvrđeno je da je požar podmetnuo nepoznati počinitelj, koji je otvorenim plamenom zapalio veću količinu prehrambenih proizvoda zagrebačke tvrtke "PeTe zdrug" d.o.o. Skladište od 420 četvornih metara je u posjedu tvrtke "Kom Buha Bing" iz Zagreba, a polovica skladišta iznajmljena je tvrtki "PeTe zdrug", kojoj je izgorjela veća količina čokolade, keksa, jestivog ulja, biskvita i ostalih prehrambenih proizvoda. Po neslužbenoj procjeni odgovorne osobe i policije, šteta je oko 150.000 kuna.

PLOČE - Stotinjak ribara danas je u Pločama potpisalo peticiju prosvjedujući protiv Pravilnika o posebnim staništima riba i drugih morskih organizama, te regulaciji ribolova u Neretvanskom kanalu. Ribari smatraju da im pravilnik o zaštićenoj zoni od rta Višnjice do rta Osika, u Neretvanskom kanalu, onemogućava ribolov tradicionalnim alatom u priobalnom području, te da istodobno ide na ruku koćama koje mrežama uništavaju ribolovno područje. To nije samo pravilnik protiv ribarenja, nego i protiv tradicije i načina života Neretvana, stajalište je ribara, koji su odlučni učiniti sve što je zakonom dopušteno kako bi se taj pravilnik promijenio.

ĐAKOVO - Članovi đakovačke Udruge poljoprivrednika i obrtnika "Brazda" rekli su na današnjoj konferenciji za novinare kako nisu zadovoljni smanjenim poticajima i cjelokupnim stanjem u poljoprivredi, te su za idući tjedan najavili prosvjed upozorenja na đakovačkim ulicama. "Prosvjedom želimo dodatno upozoriti Vladu na veliku pogrešku koja je učinjena smanjenjem poticaja i u stočarstvu i u ratarstvu, te na činjenicu da oni još nisu u cijelosti isplaćeni za 2004. godinu", rekao je predsjednik "Brazde" Matija Brlošić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙