FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: magla i mokri kolnici

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Kolnici su pretežno mokri u cijelojdržavi, a suhe su tek ceste u istočnim i južnim krajevima, izvijestioje jutros Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Kolnici su pretežno mokri u cijeloj državi, a suhe su tek ceste u istočnim i južnim krajevima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost i usporava promet na dionicama autocesta, A3, Zagreb-Županja, između Novske i Nove Gradiške, A1 Split-Zagreb, između Bosiljeva i Male Kapele i Zagreb-Bosiljevo te A6, Rijeka-Zagreb, mjestimično od tunela Čardak do čvora Bosiljevo 2, a ima je i na području Vrbovskog. Vozačima se savjetuje da voze pozornije i sporije.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na gorskim cestama, te usjecima Jadranske magistrale, a poseban oprez preporučujemo duž dionice Ličke magistrale od Knina do Gračaca. Odron na državnoj cesti D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split) još se sanira, pa se vozi usporeno, uz prometnu signalizaciju. Na Jadranskoj magistrali mnogi su odroni između Omiša i Dubaca, a zbog klizišta u Lokvi Rogoznici također se prometuje izmjenično, jednim trakom.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko kilometar. Na ostalim prijelazima sva vozila prometuju bez dužeg zadržavnja.

U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska za otok Brač i Brestova-Porozina za Cres. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙