FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon čestitao Abasu s kojim se uskoro treba sastati

JERUZALEM, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon nazvao je u utorak Mahmuda Abasa kako bi mu čestitao na izboruza predsjednika Palestinske samouprave, pri čemu su se "dogovorili daće se uskoro ponovno sastati", priopćeno je iz Sharonova ureda.
JERUZALEM, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon nazvao je u utorak Mahmuda Abasa kako bi mu čestitao na izboru za predsjednika Palestinske samouprave, pri čemu su se "dogovorili da će se uskoro ponovno sastati", priopćeno je iz Sharonova ureda.

Sharon je u telefonskom pozivu zaželio Abasu da "uspije na svojoj dužnosti", kako navodi dužnosnik u Abasovu uredu u Ramallahu, koji kaže da je razgovor trajao oko dvije minute.

Datum susreta između dvojice čelnika nije utvrđen.

Nakon službene potvrde u parlamentu, Sharonova nova vlada nacionalnog jedinstva održala je u Jeruzalemu prvu sjednicu koja je bila posvećena pripremi za susret na vrhu između Sharona i Abasa.

"Do susreta bi trebalo doći uskoro", rekao je Avi Pazner, službeni predstavnik izraelske vlade.

Kako navodi izraelska vlada, susret između Abasa i Sharona mogao bi omogućiti koordinaciju primjene izraelskog plana povlačenja iz pojasa Gaze i četiriju naselja na Zapadnoj obali koje je predviđeno za lipanj.

"Izrael je spreman obnoviti suradnju (s Palestincima) na području sigurnosti i uskladiti pitanja u svezi s planom povlačenja", rekao je Sharon u ponedjeljak.

Prema prijedlogu koji je razotkrio dnevnik Maariv Izrael će Palestincima ponuditi da preuzmu sigurnosni nadzor u svojim gradovima na Zapadnoj obali i na sjeveru pojasa Gaze, uz obvezu da spriječe napade iz tih sektora na Izrael.

Izraelska vojska je u ožujku 2002. ponovno zauzela veće gradove na Zapadnoj obali nakon niza palestinskih samoubilačkih atentata u Izraelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙