FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski ministar vanjskih poslova ponudio pomoć Palestincima

RAMALLAH, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Turski ministar vanjskihposlova Abdullah Gul je tijekom posjeta Ramallahu u srijedu izjavio daće njegova zemlja pružiti podršku palestinskoj samoupravi i obećaogospodarsku pomoć.
RAMALLAH, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul je tijekom posjeta Ramallahu u srijedu izjavio da će njegova zemlja pružiti podršku palestinskoj samoupravi i obećao gospodarsku pomoć.

"Turski narod će i dalje podržavati palestinsku stvar", izjavio je Gul nakon susreta s palestinskim ministrom vanjskih poslova Nabilom Šaatom. "Također, Turska će i dalje poticati mirovni proces i pripremamo se na program pomoći Palestincima u gospodarskom i socijalnom području", dodao je.

Gul je ocijenio da je turska uloga u mirovnom procesu bitna jer ta zemlja "uživa povjerenje dviju strana, Izraela i Palestinaca.

Gul također razgovarao s palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem i šefom PLO-a Mahmudom Abasom, favoritom palestinskih predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju.

Turska je stvorila veze čvrste suradnje s Izraelom, posebice na vojnom području, ali sadašnja vlada u Ankari oštro kritizira izraelsku politiku na palestinskim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙