FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šaat: summit između Sharona i Abasa moguć za dva tjedna

RAMALAH, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Susret na vrhu izmeđuizabranog predsjednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa iizraelskog premijera Ariela Sharona mogao bi se dogoditi "za dvatjedna", izjavio je u ponedjeljak šef palestinske diplomacije NabilŠaat.
RAMALAH, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Susret na vrhu između izabranog predsjednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa i izraelskog premijera Ariela Sharona mogao bi se dogoditi "za dva tjedna", izjavio je u ponedjeljak šef palestinske diplomacije Nabil Šaat.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti održavanja summita između dvojice čelnika, Šaat je odgovorio da bi se takav susret mogao dogoditi "vjerojatno za dva tjedna". Šaat je dao izjavu nedugo pošto je Abas rekao da "pruža ruku" Izraelu radi postizanja mira.

"Opredijelili smo se za mirovni proces koji se temelji na mirovnim smjernicama", najnovijem međunarodnom mirovnom planu, rekao je Abas primajući međunarodne promatrače koji su nadzirali predsjedničke izbore u nedjelju.

Vlada u Izraelu već je dala do znanja da se želi sastati s novim palestinskim predsjednikom kako bi se koordiniralo povlačenje iz pojasa Gaze planirano za ovu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙