FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas želi mirovne pregovore s Izraelom

RAMALLAH, 11. siječnja 2005. (Hina/dpa/AFP) - Novi palestinskipredsjednik Mahmud Abas izjavio je u ponedjeljak navečer da želiobnoviti pregovore s Izraelom.
RAMALLAH, 11. siječnja 2005. (Hina/dpa/AFP) - Novi palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je u ponedjeljak navečer da želi obnoviti pregovore s Izraelom.

"Pružamo ruku našim susjedima. Spremni smo na mir utemeljen na pravdi. Nadamo se da će njihov odgovor biti pozitivan", izjavio je Abas u Ramallahu tijekom prijema za međunarodne promatrače koji su nadzirali nedjeljne predsjedničke izbore.

Opredijelili smo se za mirovni proces koji se temelji na mirovnim smjernicama, najnovijem međunarodnom mirovnom planu, rekao je Abas.

Dodao je da će pregovori temeljiti na mirovnim smjernicama koje su predložile SAD, UN, EU i Rusija.

Po riječima šefa palestinske diplomacije Nabil Šaata susret na vrhu između predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa i izraelskog premijera Ariela Sharona mogao bi se dogoditi "za dva tjedna".

Izraelska Vlada već je dala do znanja da se želi sastati s novim palestinskim predsjednikom kako bi se koordiniralo povlačenje iz pojasa Gaze planirano za ovu godinu.

Izraelski parlament je u ponedjeljak navečer tijesnom većinom potvrdio novu izraelsku koalicijsku vladu sastavljenu od članova stranke Likud premijera Ariela Sharona, Laburističke stranke Shimona Peresa i ultraortodoksne stranke United Torah Judaism.

Sharonova vlada prošla je s tijesnih 58 glasova za i 56 protiv, što upućuje na duboke podjele oko plana povlačenja iz Gaze i na jaku opoziciju s kojom je suočen izraelski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙