FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Raspisan natječaj za izradu hrvatskih simbola u Srbiji

SUBOTICA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko nacionalno vijeće uSrbiji i Crnoj Gori (SCG) raspisalo je natječaj za simbole hrvatskezajednice u Srbiji, koji će uz državne biti istaknuti u sredinama ukojima je hrvatski jezik u službenoj upotrebi.
SUBOTICA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) raspisalo je natječaj za simbole hrvatske zajednice u Srbiji, koji će uz državne biti istaknuti u sredinama u kojima je hrvatski jezik u službenoj upotrebi.

Kako prenosi novosadski "Dnevnik" u utorak, hrvatska zajednica prva je počela proceduru izrade simbola - grba i stijega, koji se prema odredbama Zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina moraju razlikovati od znamenja matičnih država.

"Dnevnik" prenosi da će nacionalne manjine u Srbiji svoje nacionalne simbole usvojiti najvjerojatnije početkom sljedeće godine.

Hrvatska zajednica će, za sada, svoje simbole moći istaknuti samo na javnim mjestima u općini Subotici, u kojoj je hrvatski među službenim jezicima od 1991.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙