FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: predsjednik Hrvatskog sabora služi se glupostima

JASTREBARSKO, 10. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidatStjepan Mesić danas je u Jastrebarskom glupošću nazvao jučerašnjuizjavu predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa u Zadru da binjegovo (Mesićevo) izvješće o petogodišnjem radu bilo prazan bijelipapir, te istaknuo da bi Hrvatska, da nije bilo njegovog rada, danasbila izolirana zemlja.
JASTREBARSKO, 10. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić danas je u Jastrebarskom glupošću nazvao jučerašnju izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa u Zadru da bi njegovo (Mesićevo) izvješće o petogodišnjem radu bilo prazan bijeli papir, te istaknuo da bi Hrvatska, da nije bilo njegovog rada, danas bila izolirana zemlja.

"Glupost je demokratsko pravo, a njime se očito dovoljno služi predsjednik Hrvatskog sabora jer je utvrdio da je moj rad jedan bijeli papir", izjavio je Mesić novinarima tijekom susreta s članovima Gradskog poglavarstva Jastrebarskog.

"Ne znam da li tu sudjeluju i bijeli miševi, ali očito da nije bilo moga rada, da se Hrvatska samo orijentirala na rad takvih kao što je predsjednik parlamenta, Hrvatska bi i dalje bila mala, izolirana i mrzovoljna zemlja o kojoj svijet ne bi vodio računa", dodao je.

"Nadam se da ćemo u nastavku kampanje imati dovoljno vremena da razlučimo što je bijeli papir, a što bijeli miševi", rekao je Mesić.

Prozvao je ministra obrane Berislava Rončevića jer mu se još, kako kaže, nije službeno očitovao o njegovim sumnjama u zakonitost nabavke kamiona za MORH.

"Nažalost, dobio sam samo mrzovoljnu poruku u medijima koja odudara od dobrih običaja i kulturnog ponašanja, a na to ministar nema pravo", rekao je Mesić.

Upitan odašilje li Hrvatska izbornim prepucavanjima između dva politička bloka lošu poruku u Europsku uniju, Mesić je odgovorio da nije riječ o prepucavanju, već slanju poruke u Europu da su pred zakonom svi jednaki, ministri, direktori, šefovi stranaka i građani. "Loša je poruka ako nitko ne odgovara za mito i korupciju", dodao je Mesić.

Izrazio je zadovoljstvo radom Gradskog poglavarstva, posebno u poticanju poljoprivredne proizvodnje u gradu i okolici, prije svega vinarstva i vinogradarstva.

HDZ-ovu Vladu prozvao je da je zakonsku odredbu o 0,0 promila, donijela ishitreno, bez stručnih analiza i pokazatelja, a na štetu hrvatskih proizvođača te turizma.

Prilikom posjeta tamošnjem sajmištu Mesić je komentirao i učestale SMS poruke kojima se s nepoznatog telefonskog broja građanima poručuje da ne glasuju za Mesića jer ne zna strane jezike ni ne koristi računalo.

"Onima koji šalju takve poruke ni jedan jezik ne pomaže jer i na hrvatskom govore gluposti", poručio je okupljenim građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙