FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Volkswagenu očekuju bolje poslovanje u 2005.

DETROIT, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Financijski direktorVolkswagena (VW) Hans Dieter Poetsch izjavio je će taj najvećieuropski proizvođač automobila u 2005. ostvariti bolje financijskerezultate, a u 2006. i "nedvosmislen rast" proizvodnje.
DETROIT, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Financijski direktor Volkswagena (VW) Hans Dieter Poetsch izjavio je će taj najveći europski proizvođač automobila u 2005. ostvariti bolje financijske rezultate, a u 2006. i "nedvosmislen rast" proizvodnje.

VW je na dobrom putu da ostvari sve ciljeve svog programa za poboljšanje učinkovitosti "ForMotion", istaknuo je Poetsch u razgovoru s novinarima na izložbi automobila North American International Auto Show.

Poetsch očekuje da će trend slabljenja dolara u 2005. biti nastavljen ali napominje da VW-ov program zaštite poslova kroz hedge-operacije ostati otprilike isti kakav je bio lani. Po njegovim će prognozama i posljedice poskupljenja sirovina u 2005. biti "zanemarive" u kontekstu financijskih rezultata VW-a.

Nakon što je u 2004. srezala troškove za više od milijardu eura, kompanija namjerava u 2005. kroz program "ForMotion" uštedjeti dodatnih 3,1 milijardu eura. "To ćemo i ostvariti", kazao je Poetsch novinarima.

VW je objavio da je u 2004. povećao prodaju vozila u svijetu za 1,3 posto na 5,08 milijuna vozila, pri čemu je porast prodaje u Južnoj Americi ublažio posljedice smanjenja u Sjevernoj Americi i Aziji. Lanjska zarada koncerna trebala bi biti 1,9 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙