FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Terzić: Kriza neće zaustaviti europski put BiH

MOSTAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedavajući Vijeća ministaraBosne i Hercegovine Adnan Terzić ocijenio je kako kriza u vlastiprouzročena ostavkama srpskih ministara neće ugrozitibosanskohercegovački put prema Europskoj uniji i potrebnim reformama.
MOSTAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić ocijenio je kako kriza u vlasti prouzročena ostavkama srpskih ministara neće ugroziti bosanskohercegovački put prema Europskoj uniji i potrebnim reformama.

"Reforme nisu ugrožene, one su na dnevnom redu i u 2005. i vjerujem da ćemo doći do ugovora o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom", rekao je državni premijer Terzić na današnjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Terzić je pozvao sve političke stranke i entitetske Vlade da provode reforme i tako omoguće približavanje BiH EU. Za razrješenje nove krize Terzić misli kako je najprije potrebno uspostaviti Vladu u Republici Srpskoj koja je pala nakon podnošenja ostavke Dragana Mikerevića.

"Ključno je da što prije dobijemo Vladu RS-a. Bez nje ni Vijeće ministara ne može donositi odluke koje će predstavljati potpuni konsenzus i ne može ići dalje u reformske tokove", ocijenio je Terzić. Komentirajući razloge za ostavku srpskih ministara, Terzić je ocijenio kako ih nema u radu Vijeća ministara nego zbog nametanja odluka Visokog predstavnika.

"Ako govorimo o cjelokupnom radu, onda su predstavnici hrvatskog naroda imali argumente da govore nešto protiv Vijeća jer smo zakon o visokom obrazovanju donijeli preglasavajući ministre iz hrvatskog naroda", rekao je Terzić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙