FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik NATO-a u BiH: Entitetska ministarstva obrane ukinuti do konca godine

BANJA LUKA, 8. siječnja 2005. (Hina) - Entitetska ministarstva obraneu Bosni i Hercegovini moraju biti ukinuta do konca 2005. godine i svizakoni o tome moraju biti provedeni, rekao je za banjalučke Nezavisnenovine zapovjednik stožera NATO-a u BiH američki general Steven P.Schook.
BANJA LUKA, 8. siječnja 2005. (Hina) - Entitetska ministarstva obrane u Bosni i Hercegovini moraju biti ukinuta do konca 2005. godine i svi zakoni o tome moraju biti provedeni, rekao je za banjalučke Nezavisne novine zapovjednik stožera NATO-a u BiH američki general Steven P. Schook.

Čak i ako odluka o ukidanju ministarstava obrane Republici Srpskoj i Federaciji BiH budu donesene bez političke volje i suglasnosti struktura RS, Schook ne vjeruje da može doći do kompliciranja sigurnosne situacije u BiH.

«Odluka o ukidanju entitetskih ministarstava obrane nije nova. To je odluka o kojoj je razgovarala Komisija za reformu obrane u BiH, odnosno odluka koja je donesena u okviru rada Komisije. To je stara odluka. Ono što je novo, jest da je ovaj put visoki predstavnik izašao s tim da treba usvojiti zakone koji će omogućiti ukidanje entitetskih ministarstava obrane i da to sve treba biti implementirano do konca 2005. godine.» kaže general Schook u Nezavisnim novinama.

Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown je polovicom prosinca prošle godine preporučio dovršenje reformi u području policije i obrane što podrazumijeva ukidanje entitetskih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙