FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak pokušao okončati saudijsko-libijski spor

RIJAD, 5. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik HosniMubarak posjetio je u utorak Rijad kako bi pokušao okončati sporizmeđu Saudijske Arabije i Libije oko navodne zavjere s ciljemubojstva saudijskog princa Abdullaha, rekao je u srijedu jedandiplomat.
RIJAD, 5. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak posjetio je u utorak Rijad kako bi pokušao okončati spor između Saudijske Arabije i Libije oko navodne zavjere s ciljem ubojstva saudijskog princa Abdullaha, rekao je u srijedu jedan diplomat.

Novine u dvjema zemljama vode rat otkad je Saudijska Arabija opozvala svog veleposlanika u Tripoliju u prosincu zbog "zločinačke" zavjere s ciljem ubojstva princa Abdullaha, koji de facto vlada zemljom. Libija je odbacila te optužbe.

Egipatski veleposlanik u Saudijskoj Arabiji Mohammed Kassem rekao je za Reuters da je cilj Mubarakovog posjeta bio razmotriti "kontroverzno pitanje koje arapske zemlje još nisu riješile".

"Predsjednik poziva Libiju i Saudijsku Arabiju da se nastave suzdržavati od međusobnih napadanja preko svojih medija", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙