FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija smanjila isporuke nafte za 500 tisuća barela dnevno

NEW DELHI, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabijaispunila je svoje obećanje o smanjenju proizvodnje nafte za 500 tisućabarela dnevno i sada proizvodi oko devet milijuna barela na dan,izjavio je u utorak saudijski ministar za naftu Ali al-Naimi.
NEW DELHI, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija ispunila je svoje obećanje o smanjenju proizvodnje nafte za 500 tisuća barela dnevno i sada proizvodi oko devet milijuna barela na dan, izjavio je u utorak saudijski ministar za naftu Ali al-Naimi.

"Srezali smo 500 tisuća, i sada smo na oko devet milijuna barela nafte dnevno", kazao je Ali al-Naimi.

Proizvođači nafte Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) prošli su mjesec dogovorili smanjenje viškova u proizvodnji za milijun barela dnevno, počevši od 1. siječnja, u nastojanju da obuzdaju očekivano nesezonsko povećanje zaliha tijekom zimskih mjeseci.

Vodeći proizvođač naftnog kartela Saudijska Arabija obećao je da će na sebe preuzeti polovinu ukupnog obećanog smanjenja, odnosno 500 tisuća barela dnevno. Međunarodne kompanije također su potvrdile da su zaprimile manje isporuke u siječnju od državne naftne kompanije Saudi Aramco.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙