FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Nadbiskup Hočevar čestitao vjernicima Božić

BEOGRAD,24. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Biskupske konferencijeSrbije i Crne Gore i nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar čestitaoje u petak vjernicima Božić porukom da "iskrenim pokajanjem trebaočistiti prošlost i stvarati novu budućnost u traženju svega onoga štoje Božja volja i što je savršeno".
BEOGRAD,24. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Biskupske konferencije Srbije i Crne Gore i nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar čestitao je u petak vjernicima Božić porukom da "iskrenim pokajanjem treba očistiti prošlost i stvarati novu budućnost u traženju svega onoga što je Božja volja i što je savršeno".

Glavni grad Srbije već je nekoliko dana okićen, ali još nema prave blagdanske atmosfere, niti potrošačke groznice uobičajene za prednovogodišnje dane, no valja ju očekivati idućih dana, među ostalim i s obzirom na činjenicu da se od 1. siječnja u Srbiji uvodi porez na dodanu vrijednost pa se već naveliko najavljuju brojna poskupljenja robe i usluga nakon novogodišnje noći.

Vjernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru 25. prosinca, blagdan je čestitao ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić, porukom da "taj veliki kršćanski blagdan, simbol mira, razumijevanja i tolerancije, bude proslavljen u duhovnom i sveopćem miru među vjernicima, prijateljima i susjedima, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost".

Božićne čestitke uputili su i ministar vjera u srbijanskoj vladi Milan Radulović, te princ Aleksandar Karađorđević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙