FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London podržava sankcije protiv bosanskih Srba

SARAJEVO, 23. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija podržavasankcije nametnute bosanskim Srbima zbog nesuradnje s Haškim sudom,poručio je u četvrtak britanski ministar za Europu Denis MacShane.
SARAJEVO, 23. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija podržava sankcije nametnute bosanskim Srbima zbog nesuradnje s Haškim sudom, poručio je u četvrtak britanski ministar za Europu Denis MacShane.

"Ističem našu potporu mjerama koje je u Republici Srpskoj uveo lord Ashdown", navodi MacShane u pismu koje je objavilo britansko veleposlanstvo u Sarajevu, a prenosi France presse.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Paddy Ashdown, smijenio je prošlog tjedna zbog nesuradnje s Haškim sudom devet policijskih i obavještajnih dužnosnika iz redova bosanskih Srba.

U znak prosvjeda zbog te odluke premijer Republike Srpske podnio je ostavku, kao i još dvojica srpskih ministara, članovi središnje bosanskohercegovačke vlade.

"Zanemarujući svoje međunarodne obveze, zakonske i moralne prema ICTY-u, Republika Srpska potkopava Daytonski sporazum i blokira put BiH prema Europskoj uniji i NATO-u", objašnjava u pismu MacShane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙