FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU zagrebačka o neprijavljenim prosvjedima

ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenik načelnika Policijske upravezagrebačke Dubravko Novak izjavio je na današnjoj konferenciji zanovinstvo kako je u proteklih dva - tri dana na području Zagreba bilonekoliko prosvjeda, koji su održani pod uvjetima koje ne propisujeZakon o javnom okupljanju.
ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Novak izjavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo kako je u proteklih dva - tri dana na području Zagreba bilo nekoliko prosvjeda, koji su održani pod uvjetima koje ne propisuje Zakon o javnom okupljanju.

Sve je počelo u ponedjeljak, javnim prosvjedom u organizaciji Izbornog stožera Borisa Mikšića, bivšeg predsjedničkog kandidata, a prosvjed su, nakon završetka i Mikšićevog odlaska, dalje nastavili voditi i organizirati bivši predsjednički kandidat Miroslav Rajh i novinar Domagoj Margetić, kazao je Novak.

Dodao je kako su Rajh i Margetić prosvjednike poveli pred sjedište HDZ-a i u blizinu stana predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića.

U utorak se također na Trgu bana Jelačića okupilo 200-tinjak prosvjednika koji su se, predvođeni Miroslavom Rajhom i Domagojem Margetićem, uputili javnom prometnicom, ometajući promet, pred sjedište HDZ-a.

Zamjenik načelnika PU zagrebačke Novak naglasio je kako ti prosvjedni skupovi nisu bili prijavljeni, čime su Rajh i Margetić prekršili Zakon o javnom okupljanju. Također su prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama jer je policija zbog prosvjeda morala obustavljati promet.

Zbog toga policija je jučer uputila pozive Margetiću i Rajhu da se jave na obavijesni razgovor.

Poziv na obavijesni razgovor za Miroslava Rajha jučer prije podne uručen je njegovoj majci koja je s njim stupila u telefonsku vezu. S Domagojem Margetićem, iako su došli do broja telefona, policajci nisu mogli stupiti u vezu, pa je zbog toga za njim raspisana tjeralica, rekao je Novak.

Budući da se Rajh i Margetić nisu odazivali pozivu na obavijesni razgovor, policija ih je sinoć oko 19,30 sati, iz kavane na Trgu bana Jelačića, mirno privela u 1. policijsku postaju Centra, gdje je izvršena kriminalistička obrada te su prekršajno prijavljeni po člancima 7. i 16. Zakona o javnom okupljanju i po članku 184. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naglasio je Novak.

Nakon završetka kriminalističke obrade Miroslav Rajh i Domagoj Margetić odvedeni su u Jedinicu za zadržavanje, do početka rada dežurnog prekršajnog suca, koji ih je primio jutros oko 8 sati.

U PU zagrebačkoj večeras se pak doznaje kako su Rajh i Margetić, nakon što su saslušani kod prekršajnog suca, pušteni oko 12,45 sati. Rješenje o prekršajnoj kazni bit će im dostavljeno na kućne adrese.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙